راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي
آلودگي پلاستيكي به چه معناست؟
پيش از آنكه به ارائه راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي پرداخته شود، بهتر است با مفهوم آلودگي پلاستيكي آشنا گرديد. اگر در يك مكان، پلاستيكهاي مصنوعي تجمع يافته باشند، گويند كه آلودگي پلاستيكي رخ داده است. همانطور كه براي شما هم قابل حدس است، اين نوع آلودگي بر محيط زيست تاثيرات بسيار بدي ميگذارد كه شايد بتوان گفت مهمترين تاثير آلودگي پلاستيكي بر محيطزيست، تغييرات آب و هوايي ميباشد. متاسفانه به دليل آنكه تجزيه پلاستيكها در محيطزيست هزاران سال به طول ميانجامد، آنها را به داخل اقيانوسها ميريزند و يا به محل دفن زبالهها منتقل ميكنند تا به اين شكل سرنوشت آنها را به اتمام برسانند.
بررسي تاثير آلودگي پلاستيكي بر محيطزيست
اگر افراد ساكن در كره زمين به تاثيرات آلودگي پلاستيكي بر محيطزيست واقف باشند آنگاه اين احتمال وجود دارد كه خود را بيشتر از پيش مصمم كنند تا به راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي دست يابند. در اين بخش قصد داريم به بررسي تاثيرات اين نوع از آلودگيها بر محيطزيست بپردازيم.
1.ايجاد بيماري در حيوانات و موثر بودن در انقراض برخي از جانوران
بسياري از حيوانات در هنگام تغذيه كردن به جاي آنكه غذاي مخصوص به خود را بخورند، از پلاستيكها استفاده كرده و آنها را به اشتباه ميخورند. خوردن پلاستيك به جاي غذا توسط اغلب حيوانات احتمال بروز بيماري را در آنها افزايش ميدهد. همچنين به علت آنكه برخي از جانوران مانند پرندگان، لاكپشتها جانوران موجود در دريا و… با پلاستيكها درگير ميشوند لذا اين عامل ميتواند در سرعت يافتن انقراض اينگونه از جانوران تاثير قابلتوجهي داشته باشد. بدونشك با آگاهي داشتن از راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي ميتوان از انقراض جانوران جلوگيري كرد.
2.افزايش انتشار گازهاي گلخانهاي
همانطور كه اشاره كرديم، زبالههاي پلاستيكي يا بايستي سوزانده شده و يا به اقيانوسها كه محل دفن آنها هستند، منتقل شوند. در حالحاضر چيزي در حدود 154 ميليون پوند پلاستيك در دنيا در هر سال سوزانده ميشود كه در نتيجه اين عمل سموم زيادي در هوا آزاد شده كه اين سموم ميتواند تاثير بسزايي در افزايش گازهاي گلخانهاي و تشديد تغييرات آب و هوايي داشته باشد.
ارائه راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي
حال كه درباره آلودگي پلاستيكي و تاثيرات مخرب آن بر محيط زيست آشنا شديد، اكنون وقت آن رسيده است تا با شما درباره راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي به گفتگو بپردازيم. در اين بخش به شما سه راهكار پيشنهاد دادهايم كه توصيه ميكنيم ضمن مطالعه آنها، به استفاده از اين راهكارها در جهت حفظ محيطزيست كوشا باشيد.
1.به تعهد خود در حفظ محيطزيست عمل كنيد.
شايد بتوان گفت كه از ميان راهكارهاي موجود براي مقابله با آلودگي پلاستيكي، بهترين راهكار متعهد بودن به وظيفه زيستمحيطي خود است. براي آنكه بتوانيد وظيفه خود را به خوبي انجام دهيد، بهتر است به شناسايي مكانهاي تحويل پسماند خشك در محل زندگي خود بپردازيد. همچنين در هنگام تحويل پسماندهاي خود، پلاستيكها را از زبالههاي تجديدپذير جدا سازيد تا با اين كار بتوانيد نقش موثرتري در كاهش پلاستيك در سطح جهاني داشته باشيد. سعي كنيد در زندگي خود به استفاده از پلاستيكها نه بگوييد تا از محيط زندگي خود در برابر آلودگي پلاستيكي جلوگيري كنيد.
2.استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي
اگر افراد واقعا مصمم به اجراي راهكارهايي جهت مقابله با آلودگي پلاستيكي هستند بايستي در سبك زندگي خود تغييراتي ايجاد نمايند و به دنبال جايگزين مناسب براي پلاستيكها باشند. محصولاتي كه جايگزين پلاستيكها ميشوند بايد داراي ويژگيهاي مهمي چون سازگاري با محيطزيست بوده و براي سلامتي انسان نيز مضر نباشند. امروزه مردم به جاي آنكه به خريد ظروف يكبارمصرف پلاستيك بپردازند ميتوانند از ظروف يكبار مصرف گياهي استفاده نمايند. اين ظروف نه تنها براي سلامتي انسانها خطرناك نبوده بلكه تجزيه آنها در محيطزيست تنها شش ماه بهطول ميانجامد.
3.اطلاعات خود را درباره خطرات پلاستيكها افزايش دهيد.
مطالعه خود را درباره خطرات پلاستيكها بيشتر كرده تا بتوانيد اطلاعات خود را افزايش دهيد. براي اين كار ميتوانيد از طريق اينترنت به مطالعه گزارشها، سخنرانيها و… در اين مورد بپردازيد. توصيه ميشود اطلاعات خود را در اين زمينه با دوستان و همكاران خود به اشتراك بگذاريد تا بتوانيد ديگران را نيز به كاهش استفاده از پلاستيكها تشويق نماييد.
برچسب: